Суббота, 20.04.2024, 03:13 | Приветствую Вас Гость

Главная » 2007 » Июль » 28 » Арбітра матчу «Нафтовик» - «Металіст», тимчасово не запрошуватимуть до суддівства у вищій лізі
10:41
Арбітра матчу «Нафтовик» - «Металіст», тимчасово не запрошуватимуть до суддівства у вищій лізі
Виктор Дердо (©ФФУ/Павло Кубанов)

Пауза для трьох арбітрів
У четвер, 26 липня, відбулося чергове засідання Експертної комісії ФФУ, на якому розглядалися апеляції, подані охтирським «Нафтовиком», київським «Арсеналом» та львівськими «Карпатами». «Проаналізувавши хід проведення матчів двох стартових турів чемпіонату країни, – зауважив голова Комітету арбітрів ФФУ Віктор Дердо, – вимушений констатувати, що не всі судді відповідально підійшли до підготовки до ігор та виконання своїх обов’язків. Це призвело до численних помилок, у тому числі – результативних».

Помилка Зубарєва
Зокрема, у матчі першого туру між «Металістом» та «Нафтовиком» (2:0), арбітр зустрічі Олег Зубарєв припустився помилки на 58-й хвилині, коли після гри рукою футболістом харківської команди у власному штрафному майданчику, повинен був призначити 11-метровий удар у ворота «Металіста», але не зробив цього.

Подвійний промах Подушкіна
У поєдинку стартового туру між «Арсеналом» та донецьким «Металургом» (1:3), господарі подали протест на чотири епізоди, у двох з яких, за рішенням експертів, арбітр Ігор Подушкін припустився грубих помилок. Так, на 9-й хвилині він не призначив очевидний пенальті у ворота гостей, а на 42-й – помилився при визначенні «фолу останньої надії» у гравця «Арсеналу». Згідно методичних рекомендацій, через прийняття неправильних рішень у даних ігрових епізодах арбітрами Зубарєвим та Подушкіним, делегатами матчів були виставлені незадовільні оцінки, які вплинули й на підсумковий невисокий бал.

Чотири осічки Швецова
Після матчу другого туру «Таврія» – «Карпати» (2:1) львів’яни подали апеляцію на дії арбітра Віктора Швецова у 15 епізодах. Із них у чотирьох – претензії представників «Карпат» визнано обґрунтованими. Так, на 47-й хвилині гри арбітр помилково зафіксував фол з боку нападника «Карпат» Ковеля, зірвавши тим самим потенційно гольову атаку львівського клубу.

Доцільність роботи
«Оцінюючи якість суддівства, – резюмує Дердо, – делегати ФФУ керувалися методичними рекомендаціями, але хочу зауважити – у документах усього врахувати неможливо. Тому комітет арбітрів на засіданні 27 липня прийняв рішення тимчасово утриматись від запрошення на матчі команд вищої ліги Зубарєва, Подушкіна та Швецова, та направити його для затвердження до КДК ФФУ. Ми визнаємо помилки, що були допущені арбітрами на старті сезону, як серйозні та резонансні. Будемо слідкувати за покараними суддями і надалі, після чого прийматимемо рішення щодо доцільності їхньої роботи у вищій лізі».

Інформ-служба ФФУ
Джерело: сайт ФФУ (вид. - Спец)

Просмотров: 1069 | Добавил: Спец | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Серж  
0
Ну и правильно. Если бы наши забили пенальти, может быть игра сложилась по-другому.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика
Copyright MyCorp © 2024