Пятница, 19.04.2024, 04:04 | Приветствую Вас Гость

Главная » 2007 » Июль » 21 » Нефтяник-Укрнефть - Шахтёр 0:3. Равная игра в первом тайме и провал во втором.
19:49
Нефтяник-Укрнефть - Шахтёр 0:3. Равная игра в первом тайме и провал во втором.
Матчу в Охтирці передував значний ажіотаж. Викликаний він був бажанням місцевих болільників потрапити на стадіон, але для більшості з них це бажання так і залишилось мрією. Причиною були безкоштовні білети, які були виготовлені з метою недопущення на стадіон зайвих (без місць) вболівальників. Кілька днів білети роздавали в футбольному клубі, але їх отримати змогли не більш як кількасот щасливчиків. Ще частина потрапила в руки працівників нафтогазовидобувного комплексу, але отримали їх далеко не всі бажаючі. Куди подівались всі інші квитки і яким чином вони потрапили до тих,хто зайняв місця на трибунах, так і залишалось загадкою. Не дивно, що в такій ситуації ціна за квиток перед грою сягала від 100 гривень. Зрозуміло лише одне – палкі прихильники «Нафтовика», які не пропускали жодного матчу у першій лізі, вимушені були дивитися гру по телевізору.

Почалося спортивне свято з відкриття чемпіонату у вищій лізі в Охтирці підняттям Державного Прапору. Це право отримали капітани команд Васіл Гігіадзе та Дмитро Чигринський. А далі була гра, причому несподівано для всіх рівною. На жаль тільки у першому таймі. Точилася вона на кожному клаптику поля й дебютанти в цій боротьбі не поступалися іменитим гостям. Захисники «Шахтаря» кілька разів не соромилися навіть віддавати м»яча своєму голкіперу. Перший удар в сторону воріт в матчі нанесли наші футболісти, і трапилося це на 11 хвилині. Через кілька хвилин, ще один небезпечний момент - після небезпечного навісу Давидова Гігіадзе не зміг обробити м»яч. А на 18 і 19 хвилинах двічі поспіль з меж штрафного майданчика били по воротам донечани Фернандіньо і Гладкий – обидва рази повз воріт, через кілька хвилин – Срна. Перший кутовий в матчі на 29 хвилині ледве не закінчився голом у ворота «Нафтовика» – врятував кіпер останніх. Найбільш драматичними для гостей в першому таймі були 32 і 33 хвилина. Спочатку тривала атака господарів закінчилась неточним пасом на Гігіадзе, а через хвилину останній головою скинув м»яч під удар Кікотя, потужний удар якого метрів з 25 витягнув з «дев»ятки» воротар гостей. Ще через чотири хвилини вже Мельничук рятує «Нафтовик» від гола. А за хвилину до закінчення першого тайму кращий гравець в складі господарів Васіл Гігіадзе опиняється на газоні в карному майданчику гостей, але суддівський свисток промовчав.

В другому таймі, на жаль, все стало на свої місця. Імениті гості захопили ініціативу, яку не випускали впродовж тридцяти хвилин. Хоча й розпочалася друга половина гри зі взаємних атак. Після розіграшу кутового не влучає у ворота господарів Гладкий, і відразу після небезпечного проходу Гігіадзе м»яч летить повз воріт. А далі протягом кількох хвилин донечани подають кілька кутових, один з яких завершується навісом на Левандовського. Після його удару головою гості й повели у рахунку. Через дві хвилини один з кращих в «Шахтарі» найвлучніший голеадор минулого чемпіонаті Гладкий доводить рахунок до 2:0. Через 6 хвилин знову небезпечно атакують гості після серії кутових. У відповідь «Нафтовик» проводить небезпечну контратаку за участю Гігіадзе – захисники «Шахтаря» виносять м»яч за ворота. Не проходить і хвилина, як навіс на Гладкого завершується влучним ударом головою. Надломлені господарі продовжували захищатися ще 5-6 хвилин після масованих атак гостей, доки оговтавшись, вирішили шукати щастя біля воріт суперника. На 28 хвилині П»ятов ліквідовує загрозу своїх воріт після удару Котенка. Ще через 4 хвилини небезпечно, метрів з 30, б»є по воротам суперника новачок «Нафтовика» Денис Олійник, і голкіперу гостей доводиться демонструвати всю свою майстерність, щоб врятувати ворота. На 41 хвилині Олійник знову наважується на удар з 25 метрової відстані, але цього разу м»яч пролітає поряд з воротами. На останній хвилині з трьох доданих «Нафтовик» втрачає ще дві нагоди відкрити лік забитим голам у вищій лізі. Таким чином, перша домашня гра «Нафтовика» закінчується поразкою від «Шахтаря» з рахунком 0:3. В цілому, рахунок не зовсім по грі. Як мінімум, скоротити його наші футболісти мали нагоду неодноразово. На жаль, цього разу не вийшло.

На завершення, хотілося відзначити організовану підтримку наших футболістів фанами «Нафтовика-Укрнафти», серед яких був і адміністратор цього сайту. На відміну від гостей, що прибули на гру двома автобусами, і розмістилися під дахом у відведеному для них 8 секторі, наші хлопці провели гру на протилежній трибуні , стоячи під дощем, скандуючи весь час і підтримуючи таким чином нашу команду. А ще до початку матчу вони здійснили марш містом від площі Леніна до стадіону. Цей похід під дощем треба було бачити – серце наповнювалося гордістю за наших футболістів, наших фанів, наше місто. Хотілося б, щоб перші поразки «Нафтовика» від потужних українських клубів не похитнули віру футболістів у майбутні перемоги, а охтирські фани так же гаряче підтримували наших футболістів як в домашніх, так і виїзних матчах.

Технічні дані матчу

Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 5 200 глядачів. +30 градусів
Арбітр: Орест Шмигельський (Львів)
«Нафтовик»: Мельничук, Кікоть (Зейналов, 53), Кретов, Куценко, Пісний (Олійник, 62), Харченко, Давидов, Снитко, Котенко, Шарпар (Єсип, 60), Гігіадзе (к)
Запасні гравці: Нестеренко, Дедечко, Карпенко, Валуца
Головний тренер: Сергій Шевченко
«Шахтар»: Пятов, Срна, Кучер, Чигринський (к), Рац, Левандовськи, Дуляй (Прийомов, 58), Фернандіньо, Жадсон (Єзерский, 67), Бєлік (Фомін, 51), Гладкий
Запасні гравці: Шутков, Хюбшман, Ткаченко, Шевчук
Головний тренер: Мірча Луческу
Голи: 0:1 Левандовськи (52), 0:2 Гладкий (54), 0:3 Гладкий (64)
Попередження: Давидов (21), Кретов (70), Снитко (72) – Жадсон (61), Фомін (80), Срна (85)


Просмотров: 925 | Добавил: Спец | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика
Copyright MyCorp © 2024